Om mig

>> Välkommen in

Mitt namn är Jeanette och jag har precis avslutat en tvåårig yrkesutbildning på Tillskärarakademin i Göteborg, Scenkostym och Historiska Dräkter.

I utbildning ingick två större projekt - Dalahallas uppsättning Turandot med Nina Stemme i huvudrollen och Jane Austen på Tjolöholms slott.

Till dessa två stora uppskattade uppsättningar fick vi i vår klass sy upp ett antal dräkter till solisterna på operan och till den sk klädkammaren på slottet. 

Använd kontaktformuläret om du önskar handla något eller bara har frågor.

temp0047_div

>> Medeltidsvecka på Gotland

2012 var första gången jag besökte Gotland, en mycket vacker ö och en massa inspirerande miljöer. Vi var där under Medeltidsveckan och besökte flitigt medeltidsmarknaden och dess stånd, spanade in vackra saker som smycken, kläder och mat. Kan varmt rekommenderas som semester för hela familjen.

2013 var vi tillbaka igen, nu med lite mer erfarenhet om vad som finns att göra och besöka, men det finns så mycket så man hinner inte med allt på en vecka ens. Vi kommer tillbaka igen :)

temp0047_div

>> Hela Sverige Syr - tv programmet

I början utav året så skickade jag in en ansökan till ett nytt tv program som skall komma hösten 2014 i TV4, "Hela Sverige Syr", de ringde upp mig och ville att jag skulle komma till Stockholm för en intervju. Spännande och oerhört roligt. Vi gjorde resan till en helhelg i Stockholm med Oscar, mamma, Jonas och jag. Det var en kall torsdag i januari med snö på marken då Jonas och jag begav oss till METER-studion. Man skulle ha med sig saker som man sytt själv för att visa upp och berätta lite om sig själv. Nervös av bara attan men allt gick bra.

De skulle höra av sig senare under de kommande två veckorna om man gick vidare i uttagning för en andra intervju och göra ett syprov på tid. 

När det hade gått två veckor så hörde de av sig - och jag hade blivit utsedd till intervju nummer två, jag frågade hur många som var kvar i tävlingen - de svarade ca 30 varav 8 som skall tas ut till själva programmet. Från början var ni över 400. Ojoj. :)
Denna gången skulle man få träffa både juryn och sedan producenterna samt göra ett syprov på tid och bli bedömd av juryn. Japp, då fick Jonas och jag åka upp till Stockholm ytterligare en gång. Ännu mera nervös och ännu mera spännande. Allt som allt så tog det 4 timmar denna gången, men det gick bra även om synålen hoppade i handen av nervositeten. :) De skulle nu höra av sig igen efter några veckor när allt var bestämt och alla deltagare utsedda till själva programmet.

När väl samtalet kom så kände jag mig ganska lugn faktiskt, de tackade så mycket för mitt engagemang och önskade mig all lycka till kommande utmaningar eftersom de visste att jag ville söka mig vidare till Tillskärarakademin oavsett om jag kom med i programmet eller inte, och så blev det. Det var en jättekul resa att få vara med om men som ni säkert förstått så kom jag inte med i tv, men det gör absolut inget. Jag är glad ändå.

temp0047_div

 >> Scenkostym och Historiska dräkter - Tillskärarakademin Gbg

Den 15 april 2014 var sista dagen att anmäla sig till Tillskärarakademin. Jag hade bestämt mig, jag ska söka. Efter över 20 år som kontorist/innesäljare/ordermottagare/sekreterare inom medicinsk industri så ville jag göra något annat, något helt annorlunde från den tristess som naggade mig i nacken. Sagt och gjort - jag sökte till skolan. Helst av allt ville jag gå Scenkostym och historiska dräkter, denna linje är tvåårig och de tar bara in 10 personer vartannat år! Nästan så man biter på naglarna så nervöst. Jag hade börjat läsa kvälls- och helgkurser på skolan redan 2012 och hade det inte varit för min lärarinna Helena så hade jag nog aldrig klarat det. 

De tog emot min ansökan i april och i maj jag fick brev om att komma på antagnings- provdagar för att visa mina praktiska kunskaper och intervjuad om min framtid och idéer.
Den 9 juni 2014 fick jag beskedet att jag hade blivit antagen till akademin - och jag tackade ja. :)  

temp0047_div

 

temp0047_arrow  mer om mig

Kolla gärna på mina andra hemsidor

www.kiltgolf.n.nu 
årets händelse för släkt och vänner, en intern golftävling iförda kilt. :)

www.systuga.n.nu
(denna info är tänkt att flyttas över hit till syladan.se)

www.havstema.n.nu
(mer saker och pyssel som är new england inspirerade)

/Nettan

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)