Kilt skräddarsytt

Kilt, för skoj skull :)

till fest, maskerad och andra tänkbara golftävlingar
eller bara om man vill göra något annorlunda än det ordinära...

Kiltarna som jag redan har sytt och sålt nedan -
Den som önskar beställa - maila mig och skriv midjemått och adress.
Mörkgrönrutigt tyg finns kvar nu...

kilt-smedens.jpg kilt-smedens2.jpg
kilt-gron1.jpg kilt-gron2.jpg
dsc-0514.jpg dsc-0513.jpg

 
Erbjudande i övrigt:
Önskas en måttbeställd kilt så syr jag din kilt på beställning; tyg i blandmaterial med minst 25% ull pris per meter 199:- och det behövs minst 3-4 meter: OBS! Tyget får man handla själv och sedan lämna/skicka till mig. Men man kan vid väldigt speciella fall be om hjälp att hitta tyg men då får man acceptera det tyg som kan tillgås vid beställningen eftersom utbudet hos tygaffärerna är mycket begränsat. Vill man handla tyg på nätet och sedan skicka detta till mig så går det alldeles utmärkt.
Mått:
Skicka midjemått, stuss och längdmått från midjan ner till knäna. En normal kilt är mellan ca 60-65 cm lång beroende på din totala längd.
*** Viktigt att veta är också att dessa "kiltar" är till fest och golftävling osv. De är vad man gör dom till, ta hand om din kilt - den skall hängas upp på galge för att bibehålla vecken och måste kemtvättas. Vill man ha ett "äkta" kilt-kit så får man handla det därefter och då kostar det flera tusen. Rekommenderad sida - se mer på www.highlandstore.com

Systugans priser:
"Golf"-Kilt, bra kvalitet, färre detaljer och veck, kostar 900.- exkl. tyg.
"Golf"-Sporran (väskan) 150.-/st sys endast om man beställer en kilt.
Kilt nål standard kan köpas hos den lokale tygaffären för ca 20-30.-/st
Om det är så att du skulle vilja ha en "äkta" kilt uppsydd så kostar det från 1700.-/st. (Pris beroende på kvaliteten på tyget och storlek), det tar många timmar att sy en kilt av denna sort och den är då gjord av 7 meter tyg. (det är ändå ett mycket bra pris om man jämför med samma modeller på nätet)

Maila beställning till mig, Jeanette, på  syladan@hotmail.com
Betalning sker på mitt konto och överenskommelse om fraktsätt är lite olika beroende på vart du bor.

Vad som behövs till kilten: En vanlig vit eller svart skjorta, golfskor eller kängor, vita eller mönstrade knästrumpor (kan man hitta i hästshoppen osv.) Det måste inte vara äkta och dyrt för att ha kul.
En av de första kiltar jag sydde gjorde jag till min far som blev överlycklig, vald färg blev rödrutig i äkta ull. :)
En annan man ville ha en uppsydd kilt till ett bröllop, han skulle vara bestman, den blev också superfin, i blårutigt 50% ulltyg. 
En annan specialbeställning på "svart" ull-kilt, sydd av 7 meter ulltyg i ett stycke, det tog ca 16 arbetstimmar att färdigställa den och den är så gott som "äkta" den kan bli. (Tyg 7 m + arbetstid, begär offert...)

Övrig info: www.systuga.n.nu
Nyhet: www.kiltgolf.n.nu för info angående den årliga Kilt Golf Tävlingen

makingkilt1.jpg

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)